Hypnose, een wetenschap?

En kan hypnose genezen?

Wetenschappelijke methodes hebben hun plaats.
Wetenschappelijk onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat het fysieke brein meetbare veranderingen vertoont tijdens een hypnose sessie. Het gaat ook over hersengolven zoals gamma,bèta,alfa,thèta & deltagolven.
Wetenschappelijk onderzoek komt dus tegemoet aan het antwoordzoekende persoonlijke denken.

Het denken en bedenken van oplossingen, dat past dus mooi binnen het verhaal van de mens maar heeft wel ernstige beperkingen. De grootste beperking, dat ervaar ik zelf zo, is de aanname dat de mens niet meer is dan een lichaam.

Elk probleem dat zich voordoet op het niveau van dat lichaam (fysiek, mentaal, emotioneel) wordt geïsoleerd aangepakt met weliswaar de ogenschijnlijke wil om de oorzaak te achterhalen maar met een focus op symptoombestrijding en zonder ooit de werkelijke oorzaak te ontdekken.
Intussen blijft de medische wetenschap oplijsten en indexeren en produceert ze onophoudelijk nieuwe middelen en medicijnen.

Toch ben ik dankbaar dat hulp uit die hoek beschikbaar is.
Een gebroken been herstel je niet door mantra’s te gaan zingen.
Vakwerk kan dat wel.
Ik bedoel maar …

Mijn wereldbeeld veranderde definitief, intussen ongeveer 33 jaar geleden, toen ik een ‘course in miracles’ begon te lezen. Na drie jaar had ik het uit en elke bladzijde kwam als een bevestiging binnen. Het boek ligt nog altijd in mijn nachtkastje.

Deze cursus leerde me dat we niet het lichaam zijn dat bewustzijn genereert maar bewustzijn dat alle vormen inclusief het lichaam manifesteert. Of die manifestatie werkelijk is of slechts een idee of perceptie doet er nu even niet toe.

Als het lichaam een manifestatie is van een hoger bewustzijn, dan is genezing mogelijk vanuit dat creëerende bewustzijn dat ik voor het gemak het Hogere Zelf ga noemen.
Hypnose kan het bewustworden en ervaren van dat Hogere Zelf faciliteren waardoor correcties mogelijk worden die een directe invloed hebben op het totale welzijn.
Het werkelijke genezingsproces vindt plaats op een niveau waar het menselijke denken niet bij kan.
De communicatie met het Hogere Zelf kan in rechte lijn gebeuren maar is makkelijker onder de vorm van een innerlijke healer, een innerlijke gids, een engel, je innerlijke wijsheid of gewoon dat deel dat weet.

Want mensen die bij mij terechtkomen vragen dus wel om genezing, zij het lichamelijk, emotioneel of mentaal.
En terwijl ik geen medisch getrainde dokter ben en me behoed om diagnoses te stellen of voorschriften te doen, blijkt uit mijn ervaring dat hypnose altijd boven verwachting verandering mogelijk maakt.

De vele technieken die ik leerde hebben vooral tot doel om mijn kleinmenselijke denken een structuur te geven maar op het moment dat ik zelf verbinding maak met mijn innerlijk weten ontstaat er een flow waar ik iedere keer opnieuw versteld van sta.

Of hypnose iets voor jou is?
Ik zou het niet weten, wat denk jij?

Christian
hypnode.pro